top of page

Jylhät vuoret, Ayurveda ja mielettömät unelmat

Hiljaisuus, aurinko, rentoutuminen, patikointi, seikkailu!
Puro solisee vieressä ja näet pitkälle vuoren solaan. Näkymä on upea. Ehkä voisin lähteä laskemaan koskea tai rentoutua Ayurveda hoidoissa. Tämä on paikka jonne voisin lähteä. HIMALAJA!
Haluaisin tutustua oikeaan Intiaan, en siihen minkä kuvan media on luonut, vaan haluaisin tutustua paikallisiin ihmisiin. Haluaisin tutustua luontoon ja jylhiin lumihuippuisiin vuoriin. Tapasin ihmisen, joka on käynyt mm. Pohjois- Intian Rishikeshissä ja suositteli minulle paikkaa kovasti. Rishikeshissä on mahdollista rentoutua erilaisissa ayurveda hoidoissa, harrastaa seikkailu- urheilua jylhissä maisemissa tai laskea koskea Gangnesin kuohuihin. Eikö kuulostaisi juurikin minun matkalta? Entä sinun?

AYURVEDA

"Ayurveda on luonnonmukainen Intialainen lääketiede, jonka avulla on pyrkimys päästä eroon sairaudesta eikä niinkään parantaa sairaus. Ayurvedan mukaisesti ihmisen sairaus on seurausta hänen tai hänen ympäristönsä epätasapainosta, ja erilaisin hoitomenetelmin pyritään saamaan tasapaino näihin asioihin. Esimerkiksi astma, allergia, reumasairaudet, ylipaino, masennus, stressi, burn-out, ruuansulatusvaivat, iho-ongelmat ja diabetes ovat tyypillisiä vaivoja, joihin ayurveda-hoitojakson aikana saadaan huomattavaa helpotusta, tai mahdollisesti täysi parantuminen." Zolarstone

Joogille Intia olisi myös varmasti silmiä avaava paikka. Mahdollisuus majoittua Ashramissa. Ashram on luostarin omainen alkeellinen majoittumispaikka. Aamu on mukava aloittaa Joogalla. Majoitusvaihtoehtoja on tottakai myös muitakin ja jokaiselle matkalaiselle sopiva vaihtoehto löytyy varmasti! Matkalla on mahdollisuus päästä, myös hyvin tasokkaisiin Ayurveda Spa-hoitoloihin.

Pidän matkailussa hyvin tärkeänä osana kulttuuria. Intian kulttuuri viehättää, jo pelkästään median luoman kuvan takia. Onko Intia oikeasti sellainen kun media on luonut kuvan siitä? Intiasta puhutaan värikkäänä maana. Mitä tarkoittaa värikäs ja miten erilaiset uskonnot ovat jakautuneet Intiassa.

Olemme itse usein budjettimatkalla, koska meitä ei ole siunattu isolla lompakolla ja oikeastaan halu elää unelmaa on rajoittanut myös osaksi kukkaroa, joten tämänkin takia Intia houkuttaa matkustamaan. Hintataso on kuulemma halpa ja basaarit valtaavat isoimmat kadut.

Jos kuitenkin olet myös rantaloma ihmisiä, niin vaellusmatkan voisi yhdistää hyvin myös rannalla makoiluun Goalla. Myös Delhi ja Mumbai houkuttaisi piipahtamaan.

Himalajan vaellukselle lähtisin enemmän kuin mielelläni. Haluan nähdä mahdollisimman paljon elämässäni erilaisia paikkoja ja saada erilaisia kokemuksi. Ehkä Everestin matkan jälkeen vedän vaelluskengät uudestaan jalkaan ja suuntaakin Himalajalle. Vaellukseen riittää peruskunto, mutta aina kun vaelletaan merenpinnasta korkeammalle, on hyvä ottaa huomioon ilman-alan muutokset ja kuunnella on kehoa sekä mieltä. Näkemisen arvoisia olisivat varmasti pienet vuoristokylät ja asukkaiden kulttuuri. Pikkuhiljaa matkailussa, varsinkin nuorien keskuudessa nostaa päätään omatoimimatkailu ja omien toiveiden mukaan räätälöidyt matkat. Näin ollen matkatoimistojen pitää ottaa tämä huomioon. Zolarstone suunnittelee erilaisia matkoja asiakkaiden toiveiden mukaisesti Intiaan ja Himalajan lisäksi mm. Sloveniaan ja Tanzaniaan.

Oma matkamme Everestille varattiin eilen! Eli oma unelmani on jo hieman lähempänä jälleen. Olisiko Himalaja tai muu vaellus sinun unelmasi. Haluaisitko sinä lähteä aurinkoloman sijasta, vaeltamaan, joogaamaan tai ihan vain nauttimaan upeista maisemista?

Lisätietoja matkoista voi käydä lukemassa:

http://www.zolarstone.com/vaellus-intian-himalaja

http://www.zolarstone.com/ayurveda-hoitomatka2018 Jatkakaa kaikki unelmointia, vain unelmoimalla ja suunnittelulla asiat menevät eteenpäin! Ja muistakaa näin ystävänpäivänä sanoa ystäville, kuika tärkeitä he ovatkaan.

@ptniinanevalainen

-Niina-

Käy lukemassa lisää Niinan ajatuksia:

http://mieletonunelma.blogspot.fi/2018/02/jylhat-vuoret-ayurveda-ja-mielettomat.html

#matkapaketti #adventure #seikkailu #luontomatkailija #luonnonystävä #kulinaristi #historia #matkablogi #kuljetukset #rakkaani #matkakertomus #zolarstone #travel #tarina #opastettuvaellus #laadukas #maisema #syksy #puhdasluonto #wellness #edullinenmatka #finnair #nähtävyys #hyvinvointi #blogi #kulttuuri #matka #opastus #luonto #hotelli #lubljana #helppomatka #himalaja #intia #india #himalayas #traveller #yhinnvaellus #vaeltaja #retkeilu #retkeily #ganges #koskenlasku #lumihuippuinenvuori #pyhiinvaellus #rishikesh #pilgrimage #ayurveda #intianmatka #delhi #haridwar #valokuva #valokuvaus #huippu #luonnonmukainen #hoito #patikointi #zolarstonetravel #zolarstonematkat

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page