top of page

VAELLUSMATKA INTIAN HIMALAJALLE

 

Matkalla mukana suomenkielinen opas  

(matkat toteutetaan paikallisen matkatoimiston kanssa)

Koe elämäsi seikkailu, ja ylitä itsesi!

Nauti huikeasta vaelluksesta Himalajan lumihuippuisessa vuoristossa

ja osallistu koskenlaskuun Gangesissa.

Intian Himalajan henkeäsalpaavat maisemat, värikkyys ja rauha

-kaikkien tunteiden ja aistien maa odottaa sinua. 

 

ZolarStonen opastamalla vaellusmatkalla Sinun on mahdollisuus tutustua Intian Himalajan lumihuippuiseen vuoristoon ja osallistua koskenlaskuun Gangesissa, joka halkaisee Rishikeshin kaupungin. Kaupunki puolestaan tarjoaa sinulle lukuisten putiikkien sekä kasvisravintoloiden lisäksi mahdollisuuden rentouttaviin hierontoihin ja hoitoihin vaellusmatkasi päätteeksi.

Rishikeshin kaupunkiin saapuvat lukuisat joogan harjoittajat kuin myös seikkailukokemuksia etsivät turistit. Kaupungissa onkin aivan erityinen tunnelma temppeleineen, sekä joka iltaisen mystisen tuulen puhaltaessa vuorilta kaupunkiin. Pääset myös vierailemaan mm. Ashramiin, joka tunnetaan paremmin The Beatles Ashramina.

Mietit varmaankin, onko kuntosi riittävä liikkumiseen Himalajan vuoristossa? Vastauksemme on KYLLÄ, mikäli peruskuntosi on hyvä ja sinulla on sisäänajetut vaelluskengät, seikkailumieltä ja halua nähdä maailmaa. Vaellus on tehty helpoksi, sinun tarvitsee kantaa vain oma vesipullosi ja kamera -kaikki muu hoidetaan puolestasi.

Matka järjestetään yhdessä Suomalaisen valmismatkarekisterissä olevan matkatoimiston kanssa.

Valitse itsellesi kerran elämässä koettava kokemus - vaellus Intian Himalajalla. Ainutlaatuiset opastetut vaellusretket tehdään autoilla ja jalkaisin läpi paikallisten kylien sekä kauniiden maisemien. Pienissä vuoristokylissä on aivan omanlaisensa tunnelma ja paikallisten ihmisten ystävällisyys saa hyvälle mielelle. Paikallinen vaellusyritys oppaineen huolehtii matkalaisista ja käytännön asioista, kuten majoituksesta, ruoasta ja toiletista.

Voit suunnitella matkasi itse yhdessä matkanjärjestäjän kanssa ja koota itsellesi parhaiten sopivan kokonaisuuden eri vaikeusasteisista reiteistä, joita ovat:

Devriatal lake trekking, (EASY) 

Aamiaisen jälkeen matkaamme Rishikeshistä kohti vuoristoa läpi pienten tunnelmallisten kylien.

Pysähdymme historiallisessa Devprayagin kylässä, jonka laitamilta kaksi jokea yhdistyy etelään laskevaksi pyhäksi Ganges joeksi.  

Tästä jatkamme kulttuurikierrosta ja matkaamme Rudrapraygiin, jossa majoitus on majatalossa.

Seuraavana päivänä ajamme Ukhimath nimiseen kaupunkiin n. 1317 m korkeuteen, joka on Lord Kedarnath ja Madhyamaheshwarin kotikaupunki talviaikaan, jolloin Kedarnath on kiinni. Matkamme jatkuu Sariin, josta vaellusretki varsinaisesti alkaa. Vaellamme n. 3 km Devriataliin kauniin Deoriatal järven rantaan 2800 metrin korkeuteen, josta on huikea näkymä mm. Chaukhamba (7138 m) vuorelle. Leiriytyminen vaihtoehtoisesti teltoissa järven rannalla tai majatalossa Ukhimathissa. Rauhallisen heräilyn ja aamiaisen jälkeen paluu Rishikeshiin, jonne saavumme viimeistään illaksi.

Kartik Swami hiking, (EASY)

Aamiaisen jälkeen matkaamme Rishikeshistä kohti vuoristoa läpi pienten tunnelmallisten kylien.

Pysähdymme historiallisessa Devprayagin kylässä, jonka laitamilta kaksi jokea yhdistyy etelään laskevaksi pyhäksi Ganges joeksi.

Tästä jatkamme kulttuurikierrosta ja matkaamme Rudrapraygiin, jossa majoitumme majatalossa.

Ajamme Garhwalin Himalajalle, josta vaellamme n. 3 km vuoren huipulle. Huipulla sijaitseva Kartik Swami temppeli on 3048 m merenpinnasta. Huipulta on 360 asteen kaunis näkymä Intian korkeimmille lumihuippuisille vuorille. Temppeli on pyhitetty Lord Shivan vanhimmalle pojalle Kartkeyalle, joka myös sodan jumalana tunnetaan. Huipulta palaamme takaisin autolle ja 3 tunnin ajomatkan jälkeen majoitumme Shivanandi majataloon. Rauhallisen heräilyn ja aamiaisen jälkeen paluu Rishikeshiin, jonne saavumme viimeistään illaksi.

Chandrashilla trekking (KESKIVAIKEA)

 

Tällä vaelluksella suositellaan hyvää yleiskuntoa. Osa matkasta kuljetaan autoilla ja vaelluksella on mukana luotettavat paikallisoppaat sekä muulit. Itse tarvitsee kuljettaa vain kamera ja juomapullo. Lämpötila ei laske alle 10 asteen vielä marraskuussa päivällä. Yöt ovat kylmiä ja siihen varaudutaan lämpimin makuupussein.

Aamiaisen jälkeen matkaamme Rishikeshistä kohti vuoristoa läpi pienten tunnelmallisten kylien.

Pysähdymme historiallisessa Devprayagin kylässä, jonka laitamilta kaksi jokea yhdistyy etelään laskevaksi pyhäksi Ganges joeksi. 

Tästä jatkamme kulttuurikierrosta ja matkaamme Rudrapraygiin, jossa majoitumme majatalossa.

Vaellamme helppoa tietä pitkin n. 6 tuntia 3000 m korkeuteen Chopta vuorelle. Ikivihreiden mäntymetsien ja alppiruusujen ympäröimä Choptan luonto ja maisemat ovat kuin seikkailijoiden taivas ja se tunnetaankin myös nimellä Mini Sveitsi. Yöpyminen leirissä.

 

Matkalla Chandrashilan huipulle pysähdymme Tungnathiin, missä Intian korkein ja yli tuhat vuotta vanha Lord Shivan temppeli Kedarnath (3680 m) sijaitsee. 1,5 km jälkeen vaellus huipentuu Intian Himalajan vuoristoon Chandrashillan (n. 4000 m) huipulle. Chandrashilan huipulta, joka myös Lord Raman meditaatiopaikkana tunnetaan, on huikeat maisemat Intian Himalajan toiseksi korkeimmalle vuorelle Nanda Deville (7817 m). Paluu takaisin Choptaan ja yöpyminen leirissä. Rauhallisen heräilyn ja aamiaisen jälkeen paluu Rishikeshiin, jonne saavumme viimeistään illaksi.

Seikkaile

Koskenlaskussa Gangesin yläjuoksun kuohuissa pääset kokemaan luonnon uskomattoman näytelmän ja "pyhän" joen voiman. Jopa joskus haastavaksi muodostuva koskenlasku saa sinut arvostamaan luonnon voimaa ja joudut mittelemään omien henkisten voimiesi ja hermojesi kanssa. Valittavanasi on useita erilaisia ja erimittaisia reittejä. Aina muutaman tunnin mittaisesta useamman päivän pituiseen koskenlaskuretkeen, jossa leiriydtään yön yli teltoissa. 

Majoitus

Voit majoittua Luxus-Spassa vuoren rinteellä lähellä keskustaa ja nauttia vaikkapa oman huoneiston rauhasta suomalaisella saunalla ja omalla uima-altaalla. Vaihtoehtoisesti voit majoittua tasokkaassa hotellissa keskustassa, jolloin keskustan palvelut ovat lähelläsi. Eksottisempia vaihtoehtoja ovat Ashram majoitus tai vaikkapa leirimajoitus Gangesin rannalla.

Mikä on Ashram? Ashram on luostarinomainen asuinmuoto heille, jotka tähtäävät henkisyyteen. Muistatko Eat Pray Love-elokuvasta Intian ja Ashramin, jossa elokuvan päähenkilö meditoi ja tutustui sisimpäänsä kauniissa Intiassa? Miltä kuulostaisi, jos kokisit Ashramin rauhan? Ashram-majoituksessa myös aamujooga.

 

Lähde mukaan!

Nauttimaan, kokemaan uutta ja tutustumaan upeaan Intiaan! 

Matka antaa sinulla mahdollisuuden ylittää omia rajojasi -

löytää omat piilossa olleet voimavarasi ja unohtumattomia kokemuksia!

HINTA MUODOSTUU mm. MATKAN SISÄLLÖSTÄ
 

  • Matkaan liittyvä konsultointi, mm. viisumin hakuprosessi.

  • Lentokenttäkuljetukset.  Jos saapuminen on suositelluilla lennoilla oppaanne on teitä  vastassa lentokentällä.

  • Matkanjärjestäjän suomenkielinen opaspalvelu sekä paikallistuntemus koko loma-ajan.

  • Puolihoito pohjoisen Rishikeshin vilkkaassa ytimessä sijaitsevassa tasokkaassa hotellissa.     Tai majoitus vaihtoehtoisesti Ashramissa, jossa majoitustilat ovat vaatimattomat; huoneet ovat varusteltu wc:llä ja suihkulla. Ashram tarjoaa aamujoogan, aamiaisen sekä lounaaksi kasvisruokaa. Ashram majoitus on autenttinen kokemus sekä huomattavasti edullisempi.

  • Huikea 2-4 päivän opastettu vaellusretki unohtumattoman kauniiseen Intian Himalajan vuoristoon. Majoitus majataloissa tai teltoissa täysihoidoilla.

  • Mahdollinen yöpyminen hotellissa Delhissä ennen kotiin lähtöä.

Vapaaehtoisia opastettuja retkiä lisämaksusta mm.

  • Koskenlasku Intian pyhässä Gangesissa.

  • Päiväretki Maharishi Mahesh Yogi Ashramiin, joka tunnetaan paremmin ”Beatles-Ashramina”. Vuonna 1968 "The Beatles" rokkasi ashramissa. Yhtyeen jäsenet sekä heidän vaimonsa lensivät tuolloin Intiaan Maharishin meditaatioleirille. Intian matkan aikana The Beatlesin jäsenet kirjoittivat useita uusia kauniita kappaleita. Ashramissa pääset kokemaan entisajan tunnelmaan ja kiipeämään "maailman katolle".

  • Päiväretki läheiseen kylään, jossa pääsemme kyläläisten avuksi istuttamaan puita ja osallistumme siten hyväntekeväisyyteen sekä ekologiseen työhön ympäristön hyväksi. Päivän päätteeksi nautimme kyläläisten vieraanvaraisuudesta ja kylän naisten valmistamasta ateriasta. Tuemme hyväntekeväisyysjärjestö Lead Himalaya Initiativen toimintaa lahjoittamalla päivän retkimaksun järjestölle kokonaisuudessaan. Järjestön toimintaperiaatteena on matkailun avulla saada kohennettua paikallisten köyhien elinoloja mm. järjestämällä koulutusta lapsille, luomalla työpaikkoja sekä säilyttämällä alkuperäistä kulttuuria. Retkeläisillä on mahdollisuus ostaa edullisesti kylän naisten valmistamia kauniita käsitöitä. Paluumatkalla Rishikeshiin pysähdymme nauttimaan upean vesiputouksen tunnelmasta.

KYSY LISÄÄ

Success! Message received.

bottom of page